Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті 49265

Паперова книга
49265
Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті - фото 1
219

Все про “Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті”

Від видавця

  • Бестселер New York Times
  • Одна із найвпливовіших книг з часів Другої світової війни за версією Sunday Times
  • Продано понад 3 мільйона примірників
  • Перекладено на 30 мов
Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті» — бестселер New York Times і входити до 12 найвпливовіших книжок, написаних після Другої світової війни, за версією Sunday Times. «Чорний лебідь» перекладено 32 мовами світу. Видавництво «Наш формат» також готує до друку наступну книжку Насіма Талеба «Антикрихкість».
Цілком очевидно, що життя — це сумарний ефект небагатьох важливих потрясінь. Згадайте своє життя. Перерахуйте важливі події й технологічні винаходи, що припали на ваш вік, і порівняйте з колися напрогнозованим. Скільки їх «приїхало за розкладом»?
Подивіться на особисте життя, згадайте, як вибирали професію, зустріли свою половинку, емігрували, стік - нулися зі зрадою, несподівано розбагатіли або впали у злидні. Чи часто ці події відбувалися за планом? Малоймовірну подію, яка справляє колосальний ефект, колишній трейдер Насім Талеб влучно називав Чорним лебедем.

ДЛЯ КОГО КНИЖКА

Рекомендовано всім, хто цікавиться теорією ймовірності, математикою, філософією та літературою.

ЧОМУ ЦЯ КНИЖКА

Чорний лебідь» — це пристрасний, іронічний і глибокий екскурс у філософію, математику й епістемологію ймовірності. Усі непередбачувані події Насім Талеб називає Чорними лебедями. Він уважає, що саме вони дають поштовх як історії людства загалом, так і життю кожного з нас. Фінансовий гуру й філософ переконаний, що аби досягти успіху, треба знати, як приручити Чорних лебедів.

Талебу вдалося продемонструвати свою теорію на практиці: під час фінансової кризи 2008 року компанія, на яку він працював, заробила (а не втратила!) півмільярда доларів.

ПРО АВТОРА

Насім Ніколас Талеб — лівансько-американський літератор, науковець, колишній трейдер і біржовий аналітик, математик і філософ. Випускник Сорбонни та Вортонської школи бізнесу. Автор серії бестселерів «Невизначеність» («Incerto») з чотирьох книг: «Обдурені випадковістю», «Чорний лебідь», «Прокрустове ложе» та «Антикрихкість». Талеб послідовно відмовляється від нагород, які йому присуджують, оскільки вважає, що вони перетворюють знання на спортивні змагання.

ВІДГУКИ ПРО КНИЖКУ

Талеб — новий мудрець... Трейдер ставши письменником, а з письменника — справжнім гуру епохи глобальної фінансової кризи. Мало того, що книжка Талеба підкорила списки бестселерів, його теорія «чорнолебединих» явищ стала ключем до розуміння наших тривожних часів.
Observer

Талеб змінив спосіб мислення людей про невизначеність, особливо на фінансових ринках. Його книга «Чорний лебідь» є оригінальним і сміливим аналізом способів, якими люди намагалися пояснити неочікувані події.
Деніел Канеман, лауреат Нобелівської премії з економіки
Талеб — найбільш актуальний мислитель нашого часу в світі.
The Times

За одне тільки останнє десятиліття людство пережило ряд найважчих катастроф, потрясінь і катаклізмів, що не укладаються в рамки найбільш фантастичних прогнозів.
П'єр ятдесятидворічний ліванець, випускник Сорбонни і нью-йоркський фінансовий гуру Нассім Талеб називає такі непрогнозовані новини Чорними лебідями. Він переконаний: саме вони дають поштовх як історії в цілому, так і існуванню кожної окремої людини. І щоб досягти успіху, треба бути до них готовими.
Відразу після виходу "Чорного лебедя" автор блискуче продемонстрував свою "не-теорію" на практиці: на тлі фінансової кризи компанія Талеба заробила (а не втратила!) для інвесторів півмільярда доларів.

Але його праця - не підручник з економіки. Це роздуми дуже непересічної людини про життя і про ті, як знайті у ній своє місце.

Анотація

Чорний лебідь. Про (не)ймовірне у реальному житті

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника