Довідник проектувальника. Будівельна фізика 38972

Паперова книга
38972
Довідник проектувальника. Будівельна фізика - фото 1
385
2 людини

Все про “Довідник проектувальника. Будівельна фізика”

Від видавця

Довідник містить матеріал за технологічним, теплофізичних та акустичних характеристик сучасних будівельних матеріалів. На численних прикладах розрахунків показано поведінку різних огороджувальних конструкцій при дії на них температури, вологості і шуму. Розглядаються питання пожежозахисту будівель і захисту від вогню несучих і огороджувальних конструкцій.

У книзі описується вплив хімічних процесів на роботу, довговічність та експлуатаційні якості несучих та огороджувальних конструкцій будівель. Додаток для другого видання російською мовою, присвячене розрахунково-нормативних основ проектування природного освітлення будівель.

 

Довідкове керівництво призначене інженерам-проектувальникам, студентам вищих навчальних закладів і коледжів, а також для навчання в системі перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Передмова до другого видання російською мовою

 

Книга німецького вченого Вальтера Блазі є спробою поєднати питання проектування огороджуючих конструкцій зі складним комплексом проблем будівельної теплотехніки, будівельної акустики, звукоізоляції і пожежозахисту, а також будівельної хімії. В даний час проектування огороджуючих конструкцій, якому традиційно приділялося мало уваги, ведеться як би окремо за кількома напрямками. Окремо забезпечується теплозахист огороджувальних конструкцій для зимових та літніх умов про відділяється їх вологісний режим за річний цикл зволоження і висихання. Окремо розглядаються питання звукоізоляції і пожежозахисту в основному для внутрішніх огороджувальних конструкцій. При цьому питання будівельної хімії, як правило, взагалі не розглядаються. Аналогічно ведеться і викладання в області проектування огороджуючих конструкцій.

 

На перший погляд, книга перевантажена прикладами. Проте їхня кількість у кінцевому підсумку стає її перевагою, оскільки їй зручно користуватися як проектувальникам, які отримують швидкий відповідь на свої запитання, так і викладачам та студентам архітектурних і будівельних вищих навчальних закладів.

Особливий інтерес викликає порівняння наведених у книзі нормативних даних і методик з нещодавно вийшли Нормами СНиП 23-02-2003 «Теплова захист будинків» та відповідним Зводом Правил до них, в яких регламентується подібний підхід до проектування загальної теплозахисту за максимально допустимим тепловтрат будівлі в цілому. Це дає можливість виховати осмислений підхід до питань теплозахисту будівель і до врахування питань будівельної фізики при їх проектуванні.

Книга призначена для проектувальників цивільних і промислових будівель, а також для викладачів і студентів архітектурних і будівельних вищих навчальних закладів. Крім того, вона може бути використана в системі підвищення кваліфікації фахівців.

 

Друге видання суттєво розширено за рахунок доповнення по будівельній світлотехніці.

Анотація

Довідник проектувальника. Будівельна фізика

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника
Схожі товари
Будівельне проектування. НОЙФЕРТ
78713
Эрнст Нойферт
1'800 ₴
Great Esc. Italy, upd
124384
Angelika Taschen
1'870 ₴2'200 ₴
Handmade in Japan: The Pursuit of Perfection in Traditional Crafts
126200
Irwin Wong
1'980 ₴2'200 ₴
Fascination Concrete
177174
Chris van Uffelen
2'220 ₴
Beyond the West: New Global Architecture
126205
2'160 ₴2'400 ₴
Great Esc. Europe, up
124385
Angelika Taschen
2'295 ₴2'700 ₴
Gaudi, 2nd Ed.
124387
Rainer Zerbst
2'805 ₴3'300 ₴
Arch. 20th Cent.
125650
Peter GoesselGabriele Leuthauser
2'805 ₴3'300 ₴