Біг за правилом 80/20. Тренуйтеся повільніше, щоб змагатися швидше 47950

Паперова книга
47950
Біг за правилом 80/20. Тренуйтеся повільніше, щоб змагатися швидше - фото 1
550
4 людини

Все про “Біг за правилом 80/20. Тренуйтеся повільніше, щоб змагатися швидше”

Від видавця

Про книги

Більшість бігунів-аматорів тренуються неправильно. Мет Фіцджеральд показує, як тренуються елітні бігуни, чому вони роблять так і чому потрібно тренуватися повільніше, щоб змагатися швидше.

Хоча це може здатися суперечливим, щоб стати більш швидким бігуном, потрібно бігати повільно більшу частину часу. Ключова відмінність між бігунами, які реалізували свій потенціал, і тими, хто не зробив цього — обсяги повільного бігу. Сучасні дослідження кращих бігунів у світі — перші дослідження, в рамках яких був доступ до реальної інформації про те, як тренуються такі атлети, показали, що вони проводять приблизно 80% свого тренувального часу з інтенсивністю нижче дихального порогу, тобто бігають в темпі, що дозволяє вести розмову. Нові дослідження також показали, що любителі, які беруть участь у змаганнях, прогресують швидше за все, коли тренуються в основному легко.

Біг за правилом 80/20 — це підхід до тренувального процесу, який коротко можна описати так: 80 відсотків тренувального часу потрібно бігати з легкої інтенсивністю, а решту 20 — із середньою й високою. Мет Фіцджеральд наводить переконливі докази того, що такий підхід працює, і пропонує практичні рекомендації, за допомогою яких ви зможете дотримуватися правила 80/20 і складати своє тренувальне розклад.

З книги ви дізнаєтеся:
  • Чому любителі бігають швидше, ніж потрібно;
  • Як еволюціонували тренувальні підходи в бігу;
  • Як біг за правилом 80/20 покращує фізичну форму і техніку;
  • Як контролювати інтенсивність під час тренувань, щоб перебувати в правильній зоні;
  • Які тренування (фартлек, темповые, легкі, довгі, інтервальні, круїзні інтервали, повторення на пагорбах і інші) для чого потрібні;
  • Як крос-тренінг може виступати альтернативою великим бігових обсягами;
  • Як правило 80/20 працює в тріатлоні.

В книзі є докладні тренувальні плани трьох рівнів для дистанцій 5, 10 км, для напівмарафону та марафону.

Від автора

«Моє завдання — не досліджувати і відкривати нове, як це зробили Артур Лидьярд і Стівен Сейлер, але виступати в якості посередника між новаторами, першовідкривачами і широким бігових співтовариством».

З передмови Роберта Джонсона, LetsRun.com

Занадто багато бігунів виснажують себе, занадто часто бігаючи швидко — зараз це відбувається навіть частіше, ніж коли-небудь. Виникла якась одержимість високоінтенсивними тренуваннями. Багато тренувальні системи засновані на швидкісній роботі. Бігові журнали, сайти, книги говорять про магічну силу інтервальних тренувань. Навіть бігуни топ-рівня пояснюють свої результати виконаної швидкісний роботою, а не легкими тренуваннями, коли дають інтерв'ю після виграних забігів. Проте ж типовий елітний бігун пробігає 8 легких миль на кожні 2 швидкі.

Швидкісна робота може виглядати сексуальніше, ніж легкий біг, але бігуни не повинні проводити два важких дні поспіль — точно так само, як і важкоатлети. Важкоатлет фактично стає сильнішим у дні відпочинку і відновлення. І бігун стає швидше, бігаючи повільно під час більшості тренувань. Дивно, що більшість штангістів розуміють цей принцип, а більшість бігунів-аматорів — немає. Занадто багато швидкого бігу — найпоширеніша помилка в цьому виді спорту.

Все може змінитися завдяки проривний програмі Мета Фіцджеральда 80/20. Вона заснована на наукових дослідженнях, які довели, що тренувальний підхід «бігати в основному повільно» ефективний. Головний тренувальний секрет кращих бігунів стає доступний спортсменам з будь-яким досвідом і будь-якого рівня. Я б хотів, щоб ця книга була написана тоді, коли я брав участь у змаганнях. Я цінував важливість повільного бігу, але програма 80/20 Фіцджеральда робить оптимальний тренувальний процес простим і легко планованим завдяки простому базового правилом: бігайте 80 відсотків вашого тренувального часу з легкої інтенсивністю, а решту 20 — з середньою або високою. Решта — деталі.

Для кого ця книга

Для бігунів будь-якого рівня і тренерів, для тріатлетов, плавців, велосипедистів.

Анотація

Біг за правилом 80/20. Тренуйтеся повільніше, щоб змагатися швидше

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника