Режим генія. Розпорядок дня великих людей 12454

Паперова книга
12454
Режим генія. Розпорядок дня великих людей - фото 1
480
28 людей
Купити

Все про “Режим генія. Розпорядок дня великих людей”

Від видавця

Розпорядку, який перетворився на рутину, людина слід на автопілоті, без свідомих зусиль. І в той же час рутина складається в результаті вибору або цілого ряду виборів. В умілих руках режим дня — точно відкалібрований механізм, що дозволяє найкращим чином використовувати наші обмежені ресурси: насамперед час, якого нам більш за все не вистачає, а також силу волі, самодисципліну, оптимізм. Впорядкований режим — немов колія, по якій в хорошому темпі рухаються розумові сили генія, вона убезпечує його від тиранії мінливих настроїв».

Мейсон Каррі

Про що книга «Режим генія: Розпорядок дня великих людей»

Як працюють творчі люди? Як їм вдається побудувати свій день так, щоб повсякденна рутина стала частиною творчого процесу? Коли на задумане не вистачає часу, слід пожертвувати всім — сном, пристойним доходом, чистотою в будинку — або ж можна розвинути здатність концентрувати зусилля, працювати менше, та краще?

Бетховен і Кафка, Жорж Санд і Пікассо, Вуді Аллен і Агата Крісті, Лев Толстой, Генрі Джеймс, Чарльз Діккенс, Джон Апдайк. Письменники, композитори, художники, балетмейстери, драматурги, філософи, карикатуристи, коміки, поети, скульптори... Уривки з листів і щоденників, інтерв'ю та особисті бесіди – Карі звідусіль збирає свідчення про те, як творять великі. Ці короткі замальовки можуть і розважити, і захопити і надихнути; вони допомагають проникнути в «глибоке, живе злиття дисципліни і розбещеності», з якої складається і якою живиться творчий темперамент. Читач дізнається про те, як знаменитості поєднували побут і творчість, яким розкладом йшли, як боролися зі своїми страхами, втомою і сумнівами, як їли, спали, спілкувалися, гуляли, – словом, всіх тих «хитрих ритуалах», які допомогли їм стати великими.

Чому книга «Режим генія» гідна прочитання

Прочитавши цю книгу, ви зрозумієте, як включати режим генія» і створювати шедеври зусиллям волі і щоденною працею, не чекаючи міфічної музи;

дізнаєтеся, які хитрощі використовують відомі люди, щоб зосередитися, зібрати волю в кулак, сісти за роботу, зберегти віру в себе та досягти видатних результатів, про які всі будуть говорити.

Відгуки на книгу

«Не перший раз вже пишу рецензію на книгу, але ця книга перша, яку я прочитав не відриваючись. У чому ж її секрет?

Він дуже простий. Історія тайм-менеджменту кожного з відомих людей — микропортрет цього героя. Кожне розклад генія ілюструє його з різних і часто просто з звичайних побутових сторін. У скільки прокидався, що їв на сніданок, багато вживав алкоголю або гуляв перед сном. Всі ці люди мали свої індивідуальні нюанси. Наприклад, Хемінгуей писав свої чудові книги стоячи. І ніколи не гострив свої знамениті «20 олівців». А ось Тулуз-Лотрек намагався своїм «здоровим способом життя» звести себе в могилу до 40 років, але помилився і покинув нас в 36. А ось мій улюблений художник Миро займався боксом і любив стрибати через скакалку, а Кант, незважаючи на те, що жив поруч з морем в своєму рідному Кенігсберзі, жодного разу за все своє життя на ньому не був. Та він взагалі жодного разу не виїжджав за межі свого міста.

В цілому книга описує дивацтва цих дуже незвичайних людей. Але що було важливо для мене? Ця книга ще раз підтвердила моє життєве спостереження, що стереотип про те, ніби всі талановиті і творчі люди неорганізовані і недисципліновані — повна нісенітниця. Так, звичайно, серед персонажів є і ті, хто п'є всю ніч і прокидається в 11 і не має чіткого графіка і зрозумілого розкладу. Але якщо ви прочитаєте книгу, то побачите, що це не завжди так і що Пабло Пікассо, Хуана Міро, Томас Манн, Харукі Муракамі дуже чітко планували свій день, рано лягали спати і рано вставали. А головне — дуже багато працювали і творили за розкладом. Адже те, що для звичайної людини творчість, для художника (в широкому сенсі цього слова) — щоденна і не завжди легка робота. Геніальність цих людей в тому, що їм вдалося знайти свою улюблену справу, якою їм подобалося займатися. Більшість цих дуже різних людей працювали дуже багато і з великим завзяттям. Всіх їх об'єднує те, що робота для них була не просто засобом заробляння грошей або проведенням часу, а справжньою пристрастю.

Звичайно, немає єдиного рецепту організації дня. Головне — своєму покликанню треба віддаватися повністю. Адже про геніальність і не геніальності людини судять за результатами його праці».

Єгор Альтман,

голова Ради директорів рекламного синдикату HIDALGO


«Розпорядок дня — це міф, самоиллюзия, формальний фундамент метафізичної роботи інтелекту, позначки частковостей загалом. Мейсон Каррі зібрав тисячі фактів про розклад життя великих, щоб подарувати нам натяки і надії, що повторення звичок генія допоможе досягти чогось, порівнянного з досягненнями кращих представників людства».

Василь Гатов,

керівник Медиалаборатории РІА Новини


Хто автор

Мейсон Каррі народився в Пенсільванії. Він закінчив університет Північної Кароліни в Эшвиле і працює редактором у Print, друкується також в Slate і Metropolis. Живе в Брукліні.

Анотація

Режим генія. Розпорядок дня великих людей

Рецензії

0

Всі характеристики

  • Видавництво
  • Автор
  • Категорія
  • Рік
    2018
  • Сторінок
    302
  • Формат
    145х215 мм
  • Обкладинка
    Тверда
  • Оформлення
    Лясе
  • Тип паперу
    Офсетний
  • Мова
    Російська
  • Оригінальна назва
    Daily Routines: How Artists Work

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника
Схожі товари
Одна звичка в тиждень для всієї родини. Підвищуємо впевненість, зміцнюємо відносини, дбаємо про здоров'я, розвиваємо інтелект
113958
Бретт БлюментальДаниэль Ши Тан
376 ₴470 ₴
Мемуари
40833
Джон Дэвисон Рокфеллер
470 ₴
Сильнейшие. Бизнес по правилам Netflix
111510
Патти МакКорд
447 ₴470 ₴
Лідери продукту. Як кращі в світі продакт-менеджери створюють команди і запускають круті продукти
113964
Ричард БэнфилдМартин ЭрикссонНейт Уокингшо
471 ₴
Мистецтво проведення заходів. Бесіди майстрів Бу і Шу
38553
Александр Шумович, Алексей Берлов
471 ₴
Емоційний інтелект 2.0
11680
Тревис БредберриДжин Гривз
480 ₴
Бизнес - это страсть. Идем вперед! 35 принципов от топ-менеджера Оzоn.ru
87717
Денни Перекальски
456 ₴480 ₴