Висхідна спіраль. Як нейрофізіологія допомагає впоратися з негативом і депресією - крок за кроком 42745

Паперова книга
42745
Висхідна спіраль. Як нейрофізіологія допомагає впоратися з негативом і депресією - крок за кроком - фото 1
04.05
385

Все про “Висхідна спіраль. Як нейрофізіологія допомагає впоратися з негативом і депресією - крок за кроком”

Від видавця

Про книги
У цій книзі нейрофізіолог і доктор наук пояснює процеси в мозку, які стоять за негативними думками і депресією, і пропонує практичний і ефективний підхід для позбавлення від негативу в житті.
Мозок чуйно реагує на все, що ви думаєте і робите. Хочете жити радісніше, яскравіше? Починайте з дрібниць. Пара кроків — і ви вже злітаєте вгору по висхідній спіралі. Вже з перших сторінок — практика і корисні інструменти для поліпшення якості життя.
Наукові експерименти, проведені за останні десятиліття, що докорінно змінили наші представлення про механізм роботи нейронних зв'язків у мозку людини.
Наш мозок повний нейронних ланцюжків, між якими відбувається дуже складна взаємодія. Є ланцюжки, в яких народжуються наші тривоги. А є ланцюжки, в яких «живуть» наші звички. Є нейронні шляхи, які беруть участь у прийнятті рішень. А є такі ж шляху, що інформують нас про біль. Є ланцюжки, які визначають наш сон, пам'ять, настрій, здатність до планування своєї діяльності, задоволення. І всі вони взаємодіють один з одним. У всіх одні і ті ж групи нейронів, незалежно від того, знаходитесь ви в стані депресії чи ні. Хоча «налаштування» кожній нейронної ланцюга у різних людей може відрізнятися. Депресії виникають з особливого характеру взаємодії нейронів. Вони можуть мати дуже сильний вплив на поведінку людини.

На щастя, наукові дослідження показали, як невеликі корекції в способі життя і поведінці людини можуть змінити роботу і нейрохимическую складову діяльності тих або інших наборів нейронів. А по мірі того, як змінюється робота мозку і продукованих їм нейрохімічних речовин, змінюється і депресії.

У цій структурованої, та доступної книзі нейрофізіолог Алекс Корб розповідає, як ви можете застосувати на практиці досягнення наук про мозок, щоб звернути свою депресію назад.

З передмови Деніела Сігела

Сьогодні ми вже знаємо, що те, для чого ми використовуємо свій розум: концентруємо увагу на найважливішому, цілеспрямовано формуємо свої думки і заспокоюємо свої емоції, може прямо сприяти змінам у нашому мозку. Це ключ до нейропластичності, тобто до тих змін, які відбуваються в нашій розумової діяльності і взагалі у нас в мозку під впливом нашого життєвого досвіду. Як практикуючий психіатр я добре знаю, що розуміння людьми механізмів роботи свого мозку може наділити їх унікальними можливостями щодо поліпшення свого життя. Ця книга пропонує дієві і дуже практичні способи використання ваших знань про мозок для поліпшення міжособистісних стосунків з оточуючими, зняття тривожних станів і хвилювань, зменшення тягаря депресивних думок і настроїв.

В процесі цього захоплюючого занурення в знання ви ввійдете у важливу для всіх нас науку нейрофізіологію в супроводі людини, який здійснює найважливіші наукові дослідження і близько підійшов до розуміння того, як наш мозок може вивести себе з низхідній спіралі, низвергающей його тривоги і депресію. Якщо ви самі або ваші знайомі схильні до зайвого «самокопання», самоуничижительным думкам або депресивним станам, або ви просто хочете поліпшити своє життя, придбавши такі знання про своєму мозку, які зроблять життя більш зрозумілою і приносить задоволення, тоді ця книга — справжній подарунок для вас на цьому непростому шляху.

Особисто мені книга «Висхідна спіраль» доставила задоволення своєю ясністю, також суміщенням самої сучасної наукової інформації з розробкою практичних методів її використання в повсякденному житті. Хоча книга стосується галузі моїх професійних інтересів як нейропсихолога і психотерапевта, а також популяризатора науки про розвиток мозку, я виніс з неї дуже багато і часто сміявся від задоволення. Книга Алекса Корба одночасно і дуже змістовна, і дуже легка для розуміння.

Для кого ця книга

Для всіх, хто хоче перестати турбуватися і хвилюватися, зробити кожен день радісніше, поліпшити відносини з оточуючими і якість життя.
Для тих, хто відчуває себе не дуже добре і не може вийти з депресивного стану.

Про автора

Алекс Корб – автор книги «Висхідна спіраль»

Доктор наук (PhD) нейрофізіолог Алекс Корб вивчає мозок протягом п'ятнадцяти років. Ступінь магістра він отримав в Браунівському університеті. Докторську дисертацію Корб захистив в Каліфорнійському університеті Лос-Анджелеса. Вона, а також його численні статті стосувалися депресій. В даний час він є лікарем-дослідником на психологічному факультеті цього ж університету. Крім цього, Корб виступає в якості наукового консультанта для ряду фармацевтичних компаній і є головним тренером жіночої команди з фрісбі Каліфорнійського університету. Алекс Корб займається йогою і практикою усвідомленості, фітнесом, а також виступає в комедійних виставах.

Анотація

Висхідна спіраль. Як нейрофізіологія допомагає впоратися з негативом і депресією - крок за кроком

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника
Схожі товари