Загадка капіталу. Чому капіталізм перемагає на заході і ніде більше 49263

Паперова книга
49263
Загадка капіталу. Чому капіталізм перемагає на заході і ніде більше - фото 1
195

Все про “Загадка капіталу. Чому капіталізм перемагає на заході і ніде більше”

Від видавця

Капіталізм у розвиткових країнах і пострадянських країнах зазнав краху. Він несправедливий, недосяжний для широких мас і перетворився на привілей своєкорисного клану підприємців і чиновників, — стверджує знаменитий перуанський економіст і громадський діяч Ернандо де Сото.

Якщо люди в перехідних країнах — не убогі жебраки, не сліпі у язні архаїчних культур, що ж заважає їм отримати від капіталізму ті саме багатство, що й на Заході? Чому капіталізм процвітає лише на Заході, ніби відділений скляною стіною? Відповідь — дискримінаційна система майнових прав і нездатність продукувати капітал.

Капітал — це кров капіталістичної системи, наріжний камінь прогресу і єдина річ, яку бідні країни не можуть випродукувати для себе, хоч би як їхнє населення залучалося до діяльності, притаманної капіталістичній економіці. Інтелектуальна свіжість і гостра полемічна аргументація принесли цій книжці світову славу.

Ернандо де Сото доступно і зрозуміло пояснює, чому одні країни багаті, а інші бідні. Він розкаже, як визначити власника земельної ділянки за гавкотом собак, чому, щоб легалізувати підприємство в Перу треба кільканадцять років, хто такі позалегали і який потенціал ховається у них. Де Сото чітко відповість на питання: як розвитковим країнам перетворити «мертвий» капітал бідняків на «живий» та, врешті, розквітнути?

Анотація

Загадка капіталу. Чому капіталізм перемагає на заході і ніде більше

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника
Схожі товари