Подарочный комплект Маркетингові війни (3 книги) 180675

Паперова книга
180675
Подарочный комплект Маркетингові війни (3 книги) - фото 1
9561'050 ₴

Все про “Подарочный комплект Маркетингові війни (3 книги)”

Від видавця

Маркетингові війни

Книга, яка назавжди змінила маркетинг.

Маркетингова концепція стверджує, що мета фірми повинна полягати в тому, щоб виявляти і задовольняти потреби клієнта. Райс і Траут стверджують, що маркетинг — це війна, а філософія клієнтоорієнтованості є недостатньою. Фірма стане кращою, якщо вона буде орієнтуватися на конкурентів! Через важливість конкуренції, з якою стикається фірма, хороший маркетинговий план повинен включати широкий розділ про конкурента. З конкурентами треба воювати. Автори, цитуючи Карла фон Клаузевіца, розповідають про декілька історичних битв, які ілюструють уроки війни, які показують військові концепції планування, маневрування і пересилення ворога. Ті самі принципи варто застосовувати і до маркетингу.

Це не просто вигадка авторів чи вдала метафора, це тонко помічена особливість функціонування маркетингу. Відповідно до розміру й статусу компанії, автори пропонують кілька маркетингових стратегій запозичених з військової справи. Це може бути удар із флангу, партизанська війна, оборонна або наступальна позиція, війна хитрощів, або війна сили. Власні переконання автори підкріплюють прикладами визначних маркетингових протистоять: війна за колу між Coca-Cola та Pepsi, пивоварна війна між Schlitz та Budweiser, бургерна війна між McDonald`s та Burger King, комп’ютерна війна між IBM та DEC.

Автори виявили цікаві та корисні спільні риси між військовою стратегією та маркетинговою. Як і у війні, так і у маркетингу все залежить від позиції фірми щодо її опнентів. Розробляючи свою стратегію боротьби з конкуренцією, фірма повинна об’єктивно визначити свою позицію на ринку і далі вже обирати — оборонятися їй, заходити з флангу, наступати або вести партизанську війну.

Диференціюйся або помри

Проблема занадто широкого вибору впливає не тільки на споживача, а й на виробника чи продавця. Тепер мало виробляти якісний товар і виконувати забаганки клієнта — так роблять усі. То ж як виділитися серед десятків, сотень, тисяч однакових продуктів? Джек Траут і Стів Рівкін навчать вас звертати на себе увагу покупця й виокремлюватися серед товарів однієї категорії. Автори пропонують кілька універсальних, не прив’язаних до конкретного продукту способів диференціації та наводять приклади успішних компаній, які досягли в цьому успіху.

Гарна стратегія. Погана стратегія

Практично будь-яка сфера нашого буття тісно переплетена з планами досягнення цілей: у бізнесі, громадській або політичній сфері, наукових дослідженнях, спорті — скрізь «на коні» ті, хто володіє мистецтвом стратегії. Річард Румельт брав участь у розробленні стратегій десятків компаній та ділиться секретами. Автор поставив собі за мету провести роздільну лінію між поганою і хорошою стратегією і вказати правильний шлях до створення останньої. Що таке стратегія? Чому люди не розуміють точної її дефініції? Румельт наводить безліч яскравих історичних прикладів відмінних стратегій, що привели до запаморочливого успіху, а також її відсутності, що спричинило гіркі поразки. Багаторічний досвід автора і його глибока здатність до аналітики дозволили створити неординарний творчий підхід до розробки стратегії, який можна застосовувати в організаціях будь-якого сектора економіки.

«Гарна стратегія. Погана стратегія» Румельта представляє новий, прямолінійний погляд на побудову стратегії. Будь-то маленький бізнес, велика компанія, спортивна команда, громадська діяльність. Усюди потрібна стратегія. Автор чітко розмежовує — де закінчується гарна стратегія та починається погана. На думку автора, на сьогодні багато компаній керуються зовсім не стратегією, а великою, неправильно поставленою, метою. Без чітко окреслених шляхів її досягнення. Для побудови гарної стратегії, Річард Румельт використовує метод «ядра», підкреслюючи необхідність визначити структуру поточного бізнес-завдання, вибираючи “керівну політику” для вирішення проблеми і, нарешті, розробити низку дій або розподілити ресурси для реалізації “керівної політики”.  Головна думка — гарна стратегія — це не завдання, не бюджет і не список бажаних результатів. Гарна стратегія — це інструменти досягнення мети, це виявлення критичних факторів у ситуації та створення набору дій та інструментів для її вирішення.

У своїй книзі автор наводить приклади успішних стратегій, від Apple до General Motors, від невеликого місцевого ринку до Wal-Mart, від Nvidia до Silicon Graphics.


Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника