Інкогніто. Таємне життя мозку 189867

Паперова книга
189867
Інкогніто. Таємне життя мозку - фото 1
Інкогніто. Таємне життя мозку - фото 2
Інкогніто. Таємне життя мозку - фото 3
Інкогніто. Таємне життя мозку - фото 4
247260 ₴
Купити

Все про “Інкогніто. Таємне життя мозку”

Від видавця

Чому ви часто спочатку щось автоматично робите, а потім думаєте про це? Чому ви завжди чуєте своє ім’я в розмові, на яку до того не звертали щонайменшої уваги? Чому вам так складно зберегти в таємниці інформацію, яку вас попросили не розголошувати? І хто на кого сердиться, коли ви злитеся на самого себе?

Невролог Девід Іґлмен пояснює ці та інші «непояснювані» речі тим, що наш свідомий розум — це лише видима частина айсберга, й робить екскурсію прихованими під поверхнею свідомості його частинами. Таємне життя мозку здатне захопити будь-якого читача, бо кожен обов’язково впізнає себе в одній чи навіть кількох історіях, розказаних автором книги «Інкогніто».

«Ваша свідомість схожа на маленького безбілетника на трансатлантичному пароплаві, який привласнює лаври за подорож, не визнаючи заслуг масивної інженерної споруди, що міститься в нього під ногами», — стверджує Девід Іґлмен і пропонує стати гідом та показати якщо не все, то багато чого з того, що сховано під палубою пароплава під назвою «мозок». Він пояснює: «Більшість людських дій, думок і відчуттів непідконтрольні нашій свідомості. Неосяжні джунглі нейронів управляють власними програмами. Свідомий ви — Я, що оживає, коли ви прокидаєтеся вранці, — це найменша частинка того, що відбувається у вашому мозку» Теоретичні твердження Девід Іґлмен яскраво ілюструє численними прикладами з життя, які доводять: наш мозок — це одне з найзагадковіших і найменш вивчених явищ. У багатьох описаних ситуаціях читач упізнає себе чи когось зі знайомих і збагне, що світ насправді може бути геть іншим, ніж ми про нього думаємо.

Прочитавши книгу «Інкогніто», ви дізнаєтеся:
  • Як працюють ваші органи чуття й чому не варто їм довіряти?
  • Чому певні дії простіше робити автоматично, ніж повністю усвідомлюючи їх?
  • Як наші фізіологічні особливості впливають на наші думки й почуття?
  • Скільки «розумів» може міститися в одному мозку?
  • Чи варто карати людину, якщо до злочинних дій її спонукала неусвідомлена частина її Я?
  • Якими будуть люди майбутнього, які зможуть розкрити більшість нинішніх секретів роботи мозку?

Про автора:
Девід Іґлмен — американський нейролог, дослідник і письменник. Викладає у Стенфордському університеті, заснував та очолює компанію Neosensory, яка розробляє сенсорні пристрої, а також керує некомерційним Центром науки та права, метою якого є приведення правової системи у відповідність до сучасної науки про мозок. Популярність йому принесла участь у номінованому на премію «Еммі» телевізійному серіалі PBS / BBC «Мозок», де він виступає як автор і ведучий. Його книги не раз ставали бестселерами The New York Times, та перекладені 32 мовами.

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника
Схожі товари
Ирдология
186386
Анна Ясная
255 ₴
Как развить способность безошибочно распознавать ложь и противостоять ей. Вся правда о лжи
100274
Левшинов Андрей Алексеевич
260 ₴
Чому чоловіки такі нетямущі, а жінкам завжди замало взуття
195415
Аллан ПізБарбара Піз
233 ₴265 ₴