Керівництво по медичній мікробіології. Книга 3,том 2 33416

Паперова книга
33416
 Керівництво по медичній мікробіології. Книга 3,том 2 - фото 1
691

Все про “ Керівництво по медичній мікробіології. Книга 3,том 2”

Від видавця

У другому томі книги III Керівництва вперше зібрано та узагальнено матеріали щодо розповсюдження і клінічних проявів опортуністичних, в тому числі внутрішньолікарняних, інфекцій, які є при сучасному розвитку суспільства та медицини важливою соціально-економічною проблемою.

Цей том є логічним продовженням книги і містить вступну частину, розділи з характеристику клінічних проявів, епідеміології опортуністичних інфекцій, профілактики і терапії. У вступній частині дається визначення опортуністичної внутрішньолікарняної інфекції, вказані етіологія і особливості епідемічного процесу, імунологічні порушення, що сприяють виникненню таких інфекцій, наведено алгоритм їх мікробіологічної діагностики.

 

 Розділ основних клінічних проявів містить відомості про характері й формах перебігу, етіології, методи і етапи проведення мікробіологічної діагностики, лікування і профілактики опортуністичних інфекцій у клініках різного профілю - хірургічних, травматолого-ортопедичних, стоматологічних, терапевтичних, урологічних, дерматологічних, онкологічних. Велику увагу приділено ролі антибиотикорезистентных форм мікроорганізмів у виникненні внутригоспитальных інфекцій. Описано особливості прояви опортуністичних інфекцій у осіб літнього віку, при ВІЛ-інфекції та Снід.

 

 У розділі "Епідеміологія внутрішньолікарняних опортуністичних інфекцій" розглянуто їх актуальність, дано визначення та наведено відомості про структуру, функції та основні положення системи епідемічного нагляду. Наведена характеристика етіологічно значущих мікроорганізмів, визначено їх чутливість до антибіотичну препаратів, вказані джерела і резервуари збудників внутрішньолікарняних інфекції, шляхи їх передачі в лікувальних закладах різного профілю: пологової допомоги, реанімації (в тому числі новонароджених), гінекологічних, дитячих, хірургічних, опікових, офтальмологічних, психіатричних, неврологічних, ендоскопічних, туберкульозних, ЛОР-відділеннях. Розглянуті заходи профілактики та комплексного лікування ВЛІ. Особливу увагу приділено питанням захисту медичного персоналу від внутрішньолікарняного інфікування.

 

 У розділі "Нові напрямки в терапії та профілактики опортуністичних інфекцій" докладно викладено принципи та показання до проведення иммунотропной терапії, розглянуто питання використання препаратів-пребіотиків для лікування і профілактики, запропонована концепція розробки нових пробіотичних препаратів.

 

Книга призначена для практичних лікарів різного профілю, наукових працівників, викладачів вузів, учнів у системі післядипломної професійної освіти, студентів Вузів.

Зміст

 

Анотація

Керівництво по медичній мікробіології. Книга 3,том 2

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника