Прикладні задачі оптимізації. Моделі, методи, алгоритми

Паперова книга
37340
Прикладні задачі оптимізації. Моделі, методи, алгоритми - фото 1
350
2 людини

Все про “Прикладні задачі оптимізації. Моделі, методи, алгоритми”

Від видавця

Ця книга для всіх, хто, не маючи спеціальної математичної освіти, хоче дізнатися, як застосовувати методи оптимізації для вирішення практичних завдань. У ній розглядаються задачі оптимізації з різних сфер діяльності: економіка, фінанси, техніка, проектування, будівництво та ін., викладаються теоретичні основи методів оптимізації (лінійне, нелінійне і динамічне програмування). В розділі «Динамічне програмування» спростовуються деякі усталені стереотипи і умовиводи; для широкого кола задач запропоновано новий метод «динамічне програмування на множинах Парето».


По кожному з трьох розділів наводяться контрольні запитання та завдання, на більшість з них у додатках дано відповіді і рішення. Наводяться відомості про п'яти навчальних комп'ютерних програмах, спеціально розроблених для вивчення методів оптимізації.


Використовуваний математичний апарат зведений до мінімуму і пояснюється в тексті, що забезпечує розуміння методів оптимізації при наявності математичної підготовки в обсязі програми звичайного технічного вузу, а для розуміння основних ідей динамічного програмування достатньо знань в обсязі середньої школи.


В основу книги покладено курс лекцій автора в інституті Кібернетики Московського Технологічного Університету (МІРЕА) і практичний досвід розробки алгоритмів і програм для вирішення задач великої розмірності в рамках САПР.


Книга може бути корисна студентам і аспірантам, що вивчають методи оптимізації, а також фахівцям, які стикаються з проблемами пошуку оптимальних рішень у різних сферах діяльності.

Анотація

Прикладні задачі оптимізації. Моделі, методи, алгоритми

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника