Математика Всесвіту. Як обчислення привели нас до телебачення, смартфонів, GPS і ДНК 117695

Паперова книга
117695
 Математика Всесвіту. Як обчислення привели нас до телебачення, смартфонів, GPS і ДНК - фото 1
 Математика Всесвіту. Як обчислення привели нас до телебачення, смартфонів, GPS і ДНК - фото 2
290
1 людина
Купити

Все про “ Математика Всесвіту. Як обчислення привели нас до телебачення, смартфонів, GPS і ДНК”

Від видавця

Матаналіз. Цим словом лякають першокурсників і, здається, його здатні осягнути тільки природжені технарі. Але Стівен Строґац ставить перед собою сміливу мету — донести прекрасні ідеї та історії матаналізу до всіх зацікавлених. Тож формули й рівняння він пояснює не через складні обчислення, а через метафори, анекдоти чи навіть «наркоманські доведення».
ДЛЯ КОГО КНИЖКА
Для широкого кола читачів, всіх, хто все життя вважав себе «гуманітарієм» і хоче переконатись, що вища математика - це не тільки складно, але й цікаво.
ЧОМУ ВАРТО КУПИТИ ЦЮ КНИГУ?
Із цієї книжки ви дізнаєтеся як з’явилося число пі, що таке «піфагорійська гарячка» і до чого тут нескінченність. Автор пояснить, чому без матаналізу біологам не вдалося б розшифрувати ДНК, а ми ніколи не побачили б мультфільму про Шрека і досі користувалися б друкованими картами замість GPS. Так, так, матаналіз тихенько керує всім за лаштунками нашого буденного життя і, виявляється, він не такий страшний, яким його уявляють.
ПРО АВТОРА
Стівен Строґац — професор прикладної математики Корнелльського університету. Автор книжки «Eкcкуpciя мaтeмaтикoю. Як чepeз гoтeлi, pиб, кaмiнцi i пacaжиpiв зpoзумiти цю нaуку» та науково-популярних колонок про математику для New York Times.

Анотація

Математика Всесвіту. Як обчислення привели нас до телебачення, смартфонів, GPS і ДНК

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника