Апологія театру 77057

Паперова книга
77057
Апологія театру - фото 1
344430 ₴
Купити

Все про “Апологія театру”

Від видавця

Театр — це кроляча нора Аліси, червоточина Ейнштейна. Через сцену можна потрапити і в нижчі, і у вищі виміри. Наприклад, проекція архітектури (і не тільки вона) пропонує глядачу зазирнути/повернутися в двовимірний світ, а стоять поряд декорації двох інтер'єрів, які перебувають у різних містах або навіть часи, — що це, як не четвертий просторовий вимір? 

Про книги

Життя в театрі і театр в житті і в політиці, ставлення держави до мистецтва, міф і міфологія в культурі і повсякденності, протистояння архаїчного минулого і сучасності — ось головні теми, які зачіпає у своїй книзі режисер театру і кіно Володимир Мірзоєв. Написана в форматі щоденника, вона являє роздуми автора про те, що хвилює і його самого, і всіх тих, кого він називає «російськими європейцями». 

Читати книгу можна з будь-якого місця і в будь-якому напрямку, від початку до кінця або навпаки. Як зазначає сам Володимир Мірзоєв, в якомусь сенсі її композиція залежить від вас, від того способу знайомства з нею, який ви виберете. У програмі майстер дає професійні поради акторам. Таким чином, для широкої аудиторії ця книга стане надихаючим читанням і приводом для роздумів, а для тих, чиє життя пов'язане з театром і кіно, — ще й корисним практичним керівництвом. 

Чому ця книга гідна прочитання

За визнанням автора, він «придумав цю книгу про театр і вирішив написати її в необов'язковою, фрагментарною, розановской манері, тому що мемуари писати нудно, а підручник — тим більше». Однак театр – далеко не єдиний предмет спостережень і роздумів відомого режисера театру і кіно, громадського діяча Володимира Мірзоєва. Він пише про історії, культурі, політиці, міркує про те, що відбувається в країні... Відкриваючи цю книгу, читач стає слухачем (і незримим співрозмовником) розумного, талановитого і небайдужої людини, чия думка з багатьох питань може служити моральним камертоном.

Про автора

Володимир Мірзоєв народився в 1957 році, в Москві. Закінчив режисерський факультет Гітісу (РАТІ). Режисер театру і кіно. Йдуть вистави: «Сірано де Бержерак», «Божевільний день» (Театр ім. Вахтангова), «Вишневий сад» (Театр ім. Пушкіна), «На всякого мудреця досить простоти» (Театр на Таганці). Фільми: «Знаки любові», «Людина, яка знала все», «Борис Годунов», «Її звали Муму». Автор книг «Сплячий режим», «Пташиний мова», «Тавматургия».

Анотація

Апологія театру

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника
Схожі товари
Театр Миколи Садовського 1907-1920
243621
Ганна Веселовська
194 ₴220 ₴
Філософія театру
237118
Лесь Курбас
1'250 ₴