Блакитна книга

Паперова книга
111904
Блакитна книга - фото 1
240
3 людини

Все про “Блакитна книга”

Від видавця

"Блакитна книга" — цикл сатиричних оповідань, в яких поряд з історичними особистостями представлені яскраві колоритні образи сучасників автора. Корислива молочниця, за червонець здала напрокат свого чоловіка збагатілої врачихи... Володько Завитушкин, який одружився, не розгледівши своєї нареченої, а тому не міг дізнатися на весілля молодої дружини... Федір Кульків, відкрив спосіб боротьби проти бюрократизму так догодив у в'язницю...

Зміст

«Цим кольором надії, кольором, який з давніх пір означає скромність, молодість і все гарне і величне, цим кольором неба, в якому літають голуби і аероплани, кольором неба, яке стелеться над нами, ми називаємо нашу смішну і частково зворушливу книжку»...

Письменник Михайло Зощенко став зіркою сатири перших радянських десятиліть. Популярність автора була настільки висока, що в Криму щоліта зустрічалися спритники, які намагалися спокусити відпочивальниць, видаючи себе за нього.

Надівши маску міського обивателя, Зощенко мовою вулиці розповідав про сучасних людей і їх вадах. «Блакитну книгу» він створив за порадою вітчизняного письменника Максима Горького. Літератор запропонував йому створити щось на зразок гумористичної історії культури.

У «Блакитній книзі» шість частин: «Гроші», «Любов», «Підступність», «Невдачі», «Надзвичайні події», а також «Додаток до п'ятого відділу». У кожної з них у відповідності з темою — оповідання про веселі і сумні пригоди сучасників Зощенка та історичних персонажів. Серед них — втратив калошу пасажир трамвая і римський імператор Марк Антоній, невдаха-чоловік, якого дружина не дозволяє померти, і композитор Людвіг ван Бетховен, «Розповідь про одного спекулянта», «Трагікомічний розповідь про людину, який виграв гроші», «Розповідь про старого дурня», «Розповідь про даму з квітами», «Розповідь про те, як дівчинці чобітки купували», «Розповідь про лазнях і їх відвідувачів» і багато іншого.

Анотація

Блакитна книга

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника