Спеціальні полімерні композиційні матеріали

Паперова книга
52843
Спеціальні полімерні композиційні матеріали - фото 1
1'800
1 людина

Все про “Спеціальні полімерні композиційні матеріали”

Від видавця

У книзі наведена інформація про засади створення, склад, структуру, властивості, асортименті деяких типів полімерних композиційних матеріалів (ПКМ) функціонального (спеціального) призначення: інтелектуальних ПКМ (самодиагностирующихся і адаптуються ИПКМ, компонентах ИПКМ, що забезпечують функціональні властивості і створюваних з використанням досягнень микросенсорики, микромеханики, мікропроцесорної техніки, досягнень мікро - і нанотехнологій); радиоэкранирующих і радіопоглинаючих ПКМ (магнитодиэлектрических, струмопровідних матеріалів технології Stealth); полімерних матеріалів для захисту від високошвидкісного инденторного впливу (броньові матеріали та конструкції); теплозахисних (абляционных) полімерних матеріалах (сублимирующихся, аблирующих через стадії плавлення, аблирующих за змішаним механізмом), полімерних наноматериалах (нанокомпозитах, наномембранах, нанопокрытиях).

Книга адресована фахівцям полімерних підприємств: материаловедам, технологів, конструкторів, дослідників, пов'язаних з розробкою, вдосконаленням та переробкою полімерних матеріалів спеціального призначення.

Зміст

1. Інтелектуальні полімерні матеріали (ІПМ). Принципи створення і типи ІПМ. Матеріали і технології виготовлення мікрокомпонентів ІПМ (микросенсорика, волоконна оптика, мікроелектроніка, мікропроцесорна техніка, мікромеханіка). Матеріали і технології виготовлення нанокомпонентов ІПМ. Полімери для виробництва нанокомпонентов (з «внутрішньої» електропровідністю, електроактивні, рідкокристалічні, дендрімерние). Тенденції розвитку і вдосконалення ІПМ.

2. Теоретичні уявлення про принципи створення екрануючих та поглинаючих електромагнітну енергію матеріалів. Поведінку матеріалів в електричному і магнітному полях. Вузько - і широкодіапазонні магнитодиэлектрические і струмопровідні матеріали. Компоненти і склади матеріалів, екрануючих і поглинальних електромагнітну енергію радіодіапазону: полімери, вуглецеві матеріали, ферити, аморфні метали. Радиоэкранирующие матеріали, покриття і конструкції (типи, склади, властивості). Радіопоглинаючі матеріали. Принципи та способи зменшення радіолокаційної помітності об'єктів. Технологія Stealth. Матеріали, покриття, конструкції, зменшують РЗ об'єктів техніки, обладнання, транспорту, морських об'єктів, об'єктів ракетної та авіаційної техніки. Промислові літаки Stealth. Способи виявлення об'єктів, що використовують технологію Stealth.

3. Броньові матеріали і конструкції. Критерії оцінки захисних властивостей. Полімерні текстильні, композиційні, супергибридные полімер-металеві і полімер-керамічні броньові матеріали і конструкції.

4. Стільникові матеріали і конструкції. Матеріали, використовувані в якості оболонок і заповнювачів стільникових конструкцій. Стільникові наповнювачі з полімерної папери і сотопласти ПСП, Nomex. Технологія виготовлення. Експлуатаційні властивості і застосування.

5. Теплозахисні матеріали (ТЗМ). Умови експлуатації «гарячих» конструкцій. Системи і способи теплової захисту. Абляція. Критерії ефективності абляционных ТЗМ. Типи абляционных ТЗМ. Взаємозв'язок складу та структури полімерних ТЗМ з їх абляционными властивостями.

Додаток. Наведено методики визначення діелектричних, магнітних, радіотехнічних (коефіцієнт відбиття, ЕПР) характеристик.

Анотація

Спеціальні полімерні композиційні матеріали

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника