Обробка зображень за допомогою OPENCV

Паперова книга
37559
Обробка зображень за допомогою OPENCV - фото 1
622
2 людини

Все про “Обробка зображень за допомогою OPENCV”

Від видавця

OpenCV є, напевно, найбільш широко поширеною бібліотекою комп'ютерного зору. Вона включає сотні готових функцій обробки зображень і використовується як в академічних установах, так і в промисловості. Камери стають все дешевше, а попит на обробку зображень зростає, тому спектр додатків OpenCV як на настільних, так і на мобільних платформах постійно розширюється.

Мета цієї книги – навчити застосуванню OpenCV для обробки зображень на ряді практичних прикладів. Використовується остання версія – OpenCV 3.0. Кожна глава містить кілька готових до роботи прикладів, що ілюструють представлений матеріал. Таким чином, ми прагнемо якомога швидше надати код, над яким можна надбудовувати додатковий функціонал. Для опрацювання прикладів потрібно тільки безкоштовне ПЗ. Всі приклади розроблялися і перевірялися у безкоштовній інтегрованому середовищі Qt Creator з використанням компілятора GNU/GCC. Для конфігурування процесу збірки бібліотеки OpenCV використовується платформно-незалежна програма CMake. Для прикладів застосування прискорювачів знадобиться ще безкоштовний комплект засобів розробки OpenCL SDK.

Прочитавши книгу, ви зможете створювати цікаві та ефективні програми для обробки зображень. Всі розглянуті теми ілюструються прикладами.

Видання орієнтоване на читачів, знайомих з мовою C, яким потрібні – і притому швидко – прості для розуміння працюють приклади, на які можна навішувати додаткові функції.

Зміст

Короткий зміст книги:
• створення додатків OpenCV з інтерфейсом;
• основні поняття та задачі обробки зображень: типи зображень, доступ до окремих пікселям, арифметичні операції над зображеннями, гістограми;
• корисні прийоми обробки зображень: фільтрація, згладжування, підвищення різкості, очищення від шумів, морфологічні операції, геометричні перетворення;
• алгоритми ретушування і LUT-фільтри;
• використання різних колірних просторів для оптимізації обробки зображень;
• обробка відео: стабілізація, зшивання зображень і навіть надвисока роздільна здатність;
• знайомство з новим модулем обчислювальної фотографії, який включає обробку зображень з широким динамічним діапазоном, безшовна лонирование, знебарвлення і нефотореалистичный рендеринг.

Анотація

Обробка зображень за допомогою OPENCV

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника