Легенди і міфи Стародавньої Японії 119644

Паперова книга
119644
Легенди і міфи Стародавньої Японії - фото 1
Легенди і міфи Стародавньої Японії - фото 2
Легенди і міфи Стародавньої Японії - фото 3
Легенди і міфи Стародавньої Японії - фото 4
Легенди і міфи Стародавньої Японії - фото 5
990

Все про “Легенди і міфи Стародавньої Японії”

Від видавця

Видання є справжньою енциклопедією, що розповідає про японських міфах і переказах, починаючи з циклу легенд про створення країни, пригод богів і героїв до переказів, пов'язаних з квітами, народними святами і забобонами. Всього в книзі тридцять одна голова, і кожна з них присвячена окремій темі. Приміром, окремі цикли легенд присвячено лисицям-перевертням або історій, пов'язаних з морем. Інші глави розповідають про міфічних тварин, надприродних істот і буддійських легенд. Книга прикрашена кількома сотнями чудових кольорових репродукцій японських гравюр XVII - початку XX століть.

Дане видання є справжньою енциклопедією, що розповідає про японських міфах і переказах, починаючи з циклу легенд про створення країни до переказів, пов'язаних з квітами, народними святами і забобонами. Всього в книзі тридцять одна голова, і кожна з них присвячена своїй темі. Деякі, наприклад, розповідають про лісах-перевертнів, інші оповідають про міфічних тварин, надприродних істот або буддійських легенд. Книга знайомить читача з цілою плеядою богів і славних воїнів-героїв, які гідні зайняти місце в одному ряду з лицарями короля Артура.

Багато японські міфи дуже поетичні. В них квіти, дерева і метелики наділені душами, криваво-червоні азалії в цих легендах вважаються вогнищами богів, а білі сніги, вкривають схили гори Фудзі - божественними шатами. Читаючи такі описи, можна зрозуміти, наскільки важливу роль одухотворена, обожнена природа грає в японців у сприйнятті світу. Разом з тим в японських легендах багато страшного, ірраціонального і в той же час комічного; у них можна виявити чимало гротескних деталей. Багато японські міфи рясніють проявами брутального реалізму, який надає фантастичних сюжетів неймовірну правдоподібність і життєву переконливість.

Автором цієї унікальної для європейського читача збірки міфів є професійний британський історик Фредерік Хэдленд Девіс, який доклав у кінці XIX і на початку XX століття чимало зусиль для популяризації на Заході культурної спадщини країн Азії. Крім "Міфів і легенд Японії" він склав, зокрема, значний збірник перських міфів і став автором десятитомної міфологічної енциклопедії. Ці та інші його книги були і залишаються надзвичайно популярними в англомовному світі. Досить сказати, що його "Японські міфи" у XX столітті перевидавалися більше сімдесяти разів. У своїй передмові до цієї книги він писав, що її читачі виявляться свідками того, як народжувалася гора Фудзі, вони зможуть пройти по коридорах палацу Морського Дракона, відвідати країну Вічної Молодості і послухати повчання святих пустельників.

Видання прикрашене кількома сотнями чудових кольорових репродукцій японських гравюр XVII - початку XX століть. Завдяки майстерності їхніх авторів: Хіросіге, Кунієси, Куніс-так, Еситоси, Тиканобу, Харунобу і багатьох інших знаменитих японських художників, читач може наочно уявити собі той дивовижний світ, в якому живуть і діють стародавні боги, герої, легендарні воїни, демони, перевертні, приведення і дракони. Пов'язані з ними легенди дозволять краще зрозуміти унікальну культуру Японії, яка і в наші дні продовжує рости на цьому стародавньому пласті народних сказань, нерозривно пов'язаному з реальною історією цієї країни.

Анотація

Легенди і міфи Стародавньої Японії

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника
Схожі товари
Хіба ревуть воли, як ясла повні?
254045
Панас Мирний
1'907 ₴2'050 ₴
Женщины, изменившие мир
138252
Виталий ВульфСерафима Чеботарь
2'130 ₴
Roots and Wings: Peter Schreyer: Designer, Artist, and Visionary
180472
Peter Schreyer
2'070 ₴2'300 ₴
Зібрання творів Григорія Сковороди в 4-х томах в футлярі
245935
Григорій Сковорода
2'552 ₴2'900 ₴
Моя любов
160963
Іван Франко
3'000 ₴
Милый друг
204956
Ги де Мопассан
3'100 ₴
Заповіт
115395
Тарас Шевченко
2'976 ₴3'200 ₴
Світ ловив мене…
195843
Григорій Сковорода
3'488 ₴3'750 ₴