Інтерфейс. Основи проектування взаємодії. 4-е изд. 5929

Паперова книга
5929
Інтерфейс. Основи проектування взаємодії. 4-е изд. - фото 1
1'690
16 людей

Все про “Інтерфейс. Основи проектування взаємодії. 4-е изд.”

Від видавця

Алан Купер почав роботу над першим виданням цієї книги 20 років тому. Він переконував програмістів в тому, що прийшла пора зробити крок назустріч користувачам і почати писати програми, які будуть їм подобатися. В наші дні склалася зовсім інша ситуація — оцифровка всіх видів інформації змусила користувачів з головою зануритися в нові технології. Четверте видання книги враховує всі зміни в галузі, що відбулися за останні сім років, із збереженням всіх ідей з попередніх видань, які не втратили актуальності.

Проектування взаємодії — це орієнтований на людину підхід проектування інтерактивних цифрових продуктів, середовищ, систем і сервісів. Багато уваги приділено проектуванню поведінки — аспекту, яким традиційні дисципліни проектування нерідко нехтують.
У цій книзі у главу кута ставиться целеориентированный підхід, при якому основну увагу проектувальників концентрується на цілях користувачів (тобто на причини, за якими ті використовують даний продукт), на їх очікування, світогляді та схильностях. Саме він дозволяє створювати потужні рішення, з якими приємно працювати.

Передмова до четвертого видання

Ця книга присвячена проектуванню взаємодії — практиці проектування інтерактивних цифрових продуктів, середовищ, систем і сервісів. Як і більшість дисциплін проектування, проектування взаємодії насамперед орієнтований на форму. Тим не менш насамперед проектування взаємодії зосереджено на аспекті, якому рідко приділяють увагу в традиційних дисциплінах проектування: проектування поведінки.

Як правило, проектування впливає на поведінку людини: архітектура орієнтована на використання людьми фізичного простору, а графічний дизайн часто намагається стимулювати певну реакцію. Але зараз, з поширенням високотехнологічних продуктів — від комп'ютерів до машин, від телефонів до побутової техніки, — створювані продукти все частіше виявляють складну поведінку.

Візьмемо хоча б такий простий продукт, як плита. До цифрової епохи керувати нею було нескладно: досить було повернути одну рукоятку в нужнуюпозицию. На рукоятку були нанесені мітки для вибору режиму: одна для вимикання і кілька міток для конкретних температур. Кожен раз, коли рукоятка поверталася у певну позицію, завжди відбувалося одне і те ж. Звичайно, «поведінкою» це назвати не можна, але безумовно, це дуже просте поведінку.

Порівняйте із сучасними плитами, оснащені мікропроцесорами, РК-індикаторами і вбудованими операційними системами. На панелі управління розташовуються кнопки з написами, що не мають відношення до кулінарії: «Пуск», «Скасування», «Програма», а також (напевно, більше за очікувані) кнопки «Випічка» і «Гриль». Що відбудеться при натисканні однієї з таких кнопок — передбачити набагато важче, ніж при повороті рукоятки на старій газовій плиті. Більше того, результат натискання однієї з цих кнопок часто залежить від режиму роботи плити, а також від того, які натискали кнопки раніше. Саме це мається на увазі під «складною поведінкою».

Поява продуктів зі складною поведінкою породило нову дисципліну. Проектування взаємодії переймає теорію та прийоми з традиційного проектування, юзабіліті та інженерних дисциплін. Однак результат являє собою щось більше, ніж сума частин; у нього є свої унікальні методи і прийоми. І варто зауважити, що проектування взаємодії відноситься до галузі проектування, помітно відрізняється від наукових і інженерних дисциплін діяльності. Хоча в проектуванні взаємодії аналітичний метод застосовується там, де це необхідно, не менш важливу роль у ньому відіграють синтез і прагнення передбачити майбутнє стан справ (не обмежуючись поточним станом).

Проектування взаємодії по своїй суті орієнтовано на людину. Найбільшою мірою воно прагне до задоволення потреб і побажань людей, що взаємодіють з продуктом або послугою. Ці цілі і потреби найбільш доступно виражаються як оповідання — логічні та емоційні послідовності подій. У відповідь на ці користувальницькі історії цифрові продукти повинні представники..

Анотація

Інтерфейс. Основи проектування взаємодії. 4-е изд.

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника