Психологія стресу. 3-е изд.

Паперова книга
34860
Психологія стресу. 3-е изд. - фото 1
600
12 людей

Все про “Психологія стресу. 3-е изд.”

Від видавця

Одна з найбільш авторитетних і відомих у всьому світі книг по психології і фізіології стресу. Її автор — фахівець зі світовим ім'ям, видатний біолог і психолог Роберт Сапольски переконаний, що людська здатність готуватися до майбутнього і турбуватися про нього — це і благословення, і прокляття. Благословення — в превентивному і підготовчому поведінці, а прокляття — в тому, що наша схильність турбуватися про майбутнє викликає постійний стрес.


Виявляється, еволюційно люди схильні реагувати і уникати загрози, як це роблять зебри. Ми повинні розслаблятися більшу частину дня і бігати як божевільні тільки при наближенні небезпеки.
У зебри час від часу виникає гостра стресова реакція (фізичні загрози). У нас, навпаки, хронічна стресова реакція (психологічні загрози) рідко доходить до таких величин, як у зебри, зате нікуди не зникає.


Зебри швидко гинуть, потрапляючи в лапи хижаків. Люди вмирають повільніше: від ішемічної хвороби серця, раку та інших хвороб, що виникають із-за хронічних стресових реакцій. Але коли стрес передбачуваний, а ви можете контролювати свою реакцію на нього, на розвиток хвороб впливає вже не так сильно.


Ці і багато інші питання, що стосуються стресу та управління ним, порушені в чудовій книзі професора Сапольски, яка адресована фахівцям психологічного, педагогічного, біологічного та медичного профілю, а також викладачам і студентам відповідних вузівських факультетів.

 

Зміст Переглянути

Анотація

Психологія стресу. 3-е изд.

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника