Сучасна технологія корекції кольору в PHOTOSHOP (кольорове видання)

Паперова книга
21282
Сучасна технологія корекції кольору в PHOTOSHOP (кольорове видання) - фото 1
3'435

Все про “Сучасна технологія корекції кольору в PHOTOSHOP (кольорове видання)”

Від видавця

Книгу Дена Маргуліса "Сучасна технологія корекції кольору в PHOTOSHOP" переклали російською мовою й видали навесні 2015 року.

У виданні представлений новітній революційний робочий потік, повністю змінює процес обробки кольорових фотографій. Автоматизований підхід, який пропонує автор, поєднує високу якість і швидкість корекції, коли на поліпшення одного зображення йде десь не більше трьох хвилин. Робочий потік дозволяє створювати насичені радісні кольори, враховує особливості людського сприйняття і чудово підходить для швидкої обробки великої кількості знімків.

Всі описані в книзі дії, документація до них і відеоуроки можна завантажити у розділі Resources на сайті http: //www. moderncolorworkflow. com. Назви команд і фільтрів Photoshop російською, які використовувалися в книзі, можна знайти на тут.

Ден Маргуліс є автором семи книг, п'ять з яких представляють собою редакції його найвідомішою роботи "Photoshop для професіоналів: класичне керівництво по кольорокорекції". Книги Дена Маргуліса выделаются із загальної маси книг аналогічної тематики насамперед високим професійним рівнем. На відміну від більшості авторів Маргуліс має величезний досвід практичної роботи, який він і намагається передати читачеві, використовуючи для цього живою та доступною мовою. На російську мову переведені п'ять його книг, з яких на сьогоднішній день актуальними є дві, представлені внизу. Обидві книги видані на гарному папері і відрізняються високою якістю друку, що дозволяє наочно побачити самі тонкі ефекти кольорокорекції. На пропонуються компакт-дисках знаходяться приклади з вправ, додаткові профілі, статті і розділи з попередніх видань.

Зміст

Розділ 1. Філософія і зображення
Робочий потік PPW включає декілька взаємопов'язаних кроків, три з яких обов'язкові, а решта — додаткові. Наша подорож починається з огляду, де ми обговоримо, чого ми хочемо досягти і чому. Ми виконаємо корекцію одного зображення від початку до кінця з трьома різними часовими рамками.

Розділ 2. П'ять уроків про людському сприйнятті
Даний робочий потік не є традиційним, так само як і деякі пастки, в які можуть потрапити новачки. У цій главі ми розглянемо труднощі, з якими може зіткнутися користувач, і прийоми, які дозволять їх уникнути. А закінчимо її демонстрацією, чому «швидко» іноді краще, ніж «добре».

Розділ 3. Починаємо з кольору: попередня робота детектива
Робочий потік починається з самого важкого кроку. Наступні етапи корекції зроблять кольору настільки насиченим, що навіть невеликі проблеми з кольором можуть перетворитися на дуже серйозні. Тому спочатку треба знайти такі неправильні кольору і усунути їх, поки проблема не стала фатальною

Глава 4. Контраст: коли результат перевищує суму доданків
Знаючи, що колір, принаймні, адекватний, ми не будемо про нього турбуватися, приступаючи до поліпшення контрасту. Змішуйте хороші канали з поганими, застосовуйте криві для прояву деталей, але не звертайте уваги на жахливий колір, який при цьому виходить, просто згадайте, що говорилося про нього в попередній главі.

Глава 5. І знову про кольорі: занадто багато —це скільки?
Найлегший крок у робочому потоці одночасно є найбільш вражаючим і, мабуть, самим несподіваним. Зробіть колір надмірно яскравим, а потім знайдіть самий витончений спосіб трохи відіграти назад.

Глава 6. Модернізований Метод Марсіанина
Яскраві кольори привабливі, але тільки якщо їх яскравість не надмірна. Щоб надати зображенню реалістичність і правдоподібність, доводиться їх змінювати, знижуючи насиченість в одних областях і посилюючи її в інших. Нова операція робить це автоматично — за умови, що ми можемо вказати ключові області.

Глава 7. Команда Shadows/Highlights
Хоча деякі терміни, пов'язані з цією командою, не цілком однозначні, сама операція досить проста. Найлегший крок PPW залежить від того, чи потрібно додати деталі в найсвітліші і найтемніші області зображення.

Глава 8. Безкрає небо
Небо — принаймні його сині частини — веде себе інакше, ніж інші об'єкти. Додавання деталей тут небажано, оскільки це додасть шум. Не варто посилювати колір, так як результатом може стати щось, що виходить за рамки колірного охоплення. На щастя, небо так легко виділити, що ми можемо створити ефективне автоматизоване рішення.

Глава 9. Особа як небо
Особи не вписуються в існуючі робочі потоки. Нам не подобається, коли вони мають занадто насичений колір, оскільки це ознака злості. Нам не подобається, коли вони занадто деталізовані, так як це старить. При роботі з будь-якими іншими об'єктами дані твердження будуть несправедливі. Оскільки наш робочий потік покликаний робити кольори більш яскравими, ми повинні вжити превентивні заходи для захисту тілесних тонів.

Глава 10. Кувалда побільше
Виняткові завдання вимагають виняткових рішень. Команда Shadows/Highlights є зручним засобом для посилення деталей в самих темних і світлих ділянок зображення. Але для деяких знімків потрібно більш потужний інструмент.

Глава 11. Про мостах і розмиття
Знімки, що містять одночасно і сонце, й тінь, часто виглядають нереалістичними. Множення файлу на самого себе через розмиту шар-маску може змусити ці дві половини взаємодіяти більш гармонійно.

Глава 12. Дві сторони однієї історії
Наш зір адаптується до різних умов освітлення однієї сцени. Камери цього не можуть. Фотографії, зроблені в сонячний день, часто мають вибиті світла та/або забиті тіні. Рішення полягає в тому, щоб штучно освітлити файл, а потім надати йому більш коректний вигляд.

Глава 13. Чорна магія кольорокорекції
Колір впливає на наше сприйняття темних тонів. З урахуванням цієї особливості людського зору нова операція затемнює області близькі до нейтральних. В результаті зображення знаходить додаткову глибину, і це розширює наші можливості для додавання цікавих колірних варіацій на більш пізніх етапах. Даний метод родом з колірний простір CMYK.

Глава 14. Синдром etaoin shrdlu і його жертви
Історія поліграфії повна прикладів того, як нові технології заміняли старі. Можна згадати чимало нових ідей, які не виправдали очікувань, оскільки виявилися гірше старих. Сьогоднішній конвертер RAW-файлів може скласти їм компанію.

Глава 15. 110 кроків до кращого різкості
Технологія посилення різкості розвивається дуже швидко. Збільшення продуктивності комп'ютерів, призвело до появи нових, більш просунутих рішень. PPW не вимагає застосування якоїсь особливої техніки підвищення різкості, але якщо вам необхідний хороший варіант, в ньому є одна операція, яка в залежності від ваших побажань може бути як дуже простий, так і дуже складним. Не так давно в США з друку вийшла свіжа книга Дена Маргуліса. Вона присвячена нової технології швидкої корекції кольорових знімків, яка дала розвиток Picture Postcard Workflow. Нині для перетворення raw в барвисту листівку, потрібно не більше трьох хвилин. Дана книга вже перекладена російською мовою. Купити її можна в balka-book.com

Анотація

Сучасна технологія корекції кольору в PHOTOSHOP (кольорове видання)

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника