Підкорення Південного полюса. Гонка лідерів 11959

Паперова книга
11959
Підкорення Південного полюса. Гонка лідерів - фото 1
12.04
870
3 людини

Все про “Підкорення Південного полюса. Гонка лідерів”

Від видавця

ПРО книги


Південний полюс довгий час був єдиним материком на землі, де в буквальному сенсі слова не ступала нога людини. І в 1910 році в гонку за Південний полюс практично одночасно вступили дві держави: Великобританія, в особі Роберта Скотта, і Норвегія, яку представляв Руаль Амундсен.
Успіху в цій експедиції домоглася норвезька команда.


А світова слава і місце в історії дісталися трагічно загиблому на зворотному шляху Скотту.

На долі учасників двох експедицій фатальним чином вплинули відмінності норвезького та британського менталітетів. Це майстерно показав Роланд Хантфорд, письменник і журналіст, хто підняв у своїй книзі незаслужено забуту історію Амундсена.

 

Яскрава, захоплююча, детальна, достовірна історія підкорення Південного полюса послужить відмінним уроком для лідерів всіх рівнів. Ми давно знаємо, що в скрутну хвилину саме лідерські якості керівника команди стають запорукою успіху або причиною провалу. А хіба можна придумати випробування більш важке, ніж підкорення безкрайніх просторів Антарктики?!

 

Для кого ця книга

 

Для тих, хто готовий вчитися на чужих помилках і чужому прикладі.
Для тих, хто хоче зрозуміти, які якості насправді потрібні сильного і мудрого лідера.
Для любителів історії та подорожей.

 

Чому ми вирішили видати цю книгу

 

Книг з лідерства не злічити, і майже всі вони переказують одні і ті ж думки схожими словами. Завдяки книзі Хантфорда (вона входить в список книг на курсі з лідерства програми MBA в IMD) ви зможете розглянути важливу для кожного керівника проблему з абсолютно нового боку.

 

Фішки книги

 

У процесі створення цієї книги Роланд Хантфорд вивчив величезну кількість щоденників, листів, мемуарів та інших матеріалів французькою, англійською, норвезькому, німецькою і навіть російською мовами. Він знає, про що пише.

 

З передмови Підлоги Теру

 

Так що ж насправді зробив Хантфорд? Він написав захоплюючий звіт про двох експедиціях, які одночасно рвалися до Південного полюса. Його книга спирається на численні документи, написана стримано і іноді іронічно, читаєш її з хвилюванням. Місцями книга стає драматичною настільки, наскільки взагалі може бути драматичним вивчення нових земель — а по мені так мало що ще може зрівнятися з цим за напруженням пристрастей.

 

Але підкорення полюса — не просте подорож, не тільки відкриття нових земель. В даному випадку воно дійсно перетворилася на відверте суперництво за право опинитися на полюсі першим (хоча Скотт і намагався це заперечувати). На кону стояла національна гордість — лижі проти пересування пішки, собаки проти поні, шерсть і прогумована одяг проти хутряних анораков і ескімоської взуття; дві культури — норвезьке рівність («маленька республіка» дослідників) проти жорсткої класової системи Британії. І, нарешті, два типи лідерства, дві особистості — Руаль Амундсен проти капітана Скотта.

Анотація

Підкорення Південного полюса. Гонка лідерів

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника