13,8. У пошуках справжнього віку Всесвіту і теорії всього 39770

Паперова книга
39770
13,8. У пошуках справжнього віку Всесвіту і теорії всього - фото 1
380
1 людина

Все про “13,8. У пошуках справжнього віку Всесвіту і теорії всього”

Від видавця

Один з найвідоміших наукових письменників — про пошуках справжнього віку Всесвіту і теорії всього.

Джон Гриббин розповідає драматичну історію пошуку істинного віку Всесвіту і зірок. Він вважає, що це відкриття — одне з найвеличніших досягнень людства, і доводить, що сучасна фізика на вірному шляху до відкриття «Теорії всього».

 

Адже ще кілька поколінь тому люди могли лише сказати, що Всесвіту десь між 10 і 20 млрд років (хоча вони вже знали, що Всесвіт має початок). Але точність новітніх вимірювань — лише половина наукової важливість цього відкриття для фізики, про яку йде мова в цій книзі, так і для інших наук.

Вік найстаріших зірок показує, що вони лише ненабагато молодший Всесвіту. Якщо це саме по собі вас недостатньо вражає, уявіть, що подумали б учені, якби все було навпаки — якщо б зірки виявилися старше Всесвіту! Це б означало, що принаймні одна з двох найважливіших теорій — квантова фізика або загальна теорія відносності — невірна.

 

13.8 — це захоплююча історія про те, чого досягла сучасна наука і чого вона ще зможе досягти.

 

Від автора

 

Всесвіт має початок. Походження всього, що ми бачимо навколо — зірок, планет, галактик, людей, — можна простежити до конкретного моменту в минулому, 13,8 млрд років тому. Наше покоління стало свідком моменту, коли на «головний» питання, протягом тисячоліть мучило філософів, теологів та науковців, було отримано відповідь. На те, щоб ідея виникнення Всесвіту в конкретний момент часу з гіпотези (не менше, але й не більш імовірною, ніж ідея вічної і нескінченної Всесвіту) стала доконаним фактом, пішло майже рівно півстоліття, починаючи з середини 1960-х років, коли було відкрито реліктове випромінювання. Вік Всесвіту вдалося виміряти надзвичайно точно, використовуючи дані космічних обсерваторій, зокрема супутника Планка. Але, святкуючи цю дивовижну перемогу, ми часто забуваємо про те, що проблеми є й інша сторона. Саме вона робить відкриття початку Всесвіту настільки захоплюючим.

 

Найбільш важливий в науці момент — це факт, що теорія мікрокосму — квантова теорія — в точності узгоджується з теорією макрокосму — космологією або загальною теорією відносності — навіть незважаючи на те, що вони розвивалися незалежно один від одного і нікому досі не вдалося з'єднати їх в єдину систему — теорію квантової гравітації. Але вже той факт, що вони окремо дають «правильні» відповіді на одні й ті ж питання, підказує нам, що вся фізика як така (і, по суті, вся наука) перебуває на вірному шляху. Все сходиться.

 

Що це за «головний» питання? Звідки ми знаємо, що теорії узгоджуються? Справа в тому, що вік Всесвіту, обчислений космологами — 13,8 млрд років, — зовсім ненабагато більше віку зірок, обчисленого астрофізиками. Це настільки фундаментальне відкриття, що про нього впору кричати на всіх кутах — але на нього мало хто звертає увагу. Я постараюся відновити справедливість.

 

Для кого ця книга

 

Для всіх, хто цікавиться фізикою.

Анотація

13,8. У пошуках справжнього віку Всесвіту і теорії всього

Рецензії

0

Всі характеристики

  • Видавництво
  • Автор
  • Категорія
  • Рік
    2016
  • Сторінок
    240
  • Формат
    170х240 мм
  • Обкладинка
    Тверда
  • Оформлення
    Часткове лакування
  • Тип паперу
    Офсетний
  • Мова
    Російська

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника
Схожі товари
Физика
129532
Любовь Вайткене
748 ₴
Как управлять ядерным реактором
202364
Колин Таккер
750 ₴
Структура и интерпретация классической механики
236460
Джеральд Джей СассманДжек Уиздом
800 ₴
The Physics Book. Big Ideas Simply Explained
254492
Jim Al-KhaliliDK
1'071 ₴
Теоретична фізика. У 10 томах. Том 9. Статистична фізика. Частина 2. Теорія конденсованого стану
39487
Лев Ландау, Евгений Лифшиц
1'100 ₴
Теоретична фізика. У 10 томах. Тому 10. Фізична кінетика
39488
Евгений Лифшиц, Лев Питаевский
1'190 ₴
Теоретична фізика. У 10 томах. 7. Теорія пружності
39485
Лев Ландау, Евгений Лифшиц
1'200 ₴
Теоретична фізика. У 10 томах. Том 8. Електродинаміка суцільних середовищ
39486
Лев Ландау, Евгений Лифшиц
1'310 ₴