Полювання на простака. Економіка маніпуляцій і обману 46709

Паперова книга
46709
Полювання на простака. Економіка маніпуляцій і обману - фото 1
12.04
350
3 людини

Все про “Полювання на простака. Економіка маніпуляцій і обману”

Від видавця

Про книги
Нобелівські лауреати з економіки кидають виклик концепції невидимої руки ринку і розповідають про те, що ринки можуть не тільки приносити користь, а й завдавати шкоди.

З часів Адама Сміта прийнято вважати, що вільні ринки ведуть до матеріального благополуччя. Але Акерлоф і Шиллер впевнені: продавці, які прагнуть до прибутку, використовують наші психологічні слабкості і вразливі місця, вдаються до маніпулювання та обману. А ринки не завжди ведуть до кращих товарів і послуг, вони повні пасток і хитрощів.

Автори цієї книги, нобелівські лауреати з економіки, зібрали десятки прикладів, щоб показати, як це стосується кожного і кожен день. Ми витрачаємо гроші до останнього і потім думаємо, як платити за рахунками в наступному місяці. Фінансова система роздувається як міхур, щоб потім лопнути. Вплив реклами сильно, як ніколи. Ми занадто багато платимо за машини, будинки, абонементи у фітнес-зали та за кредитні карти. Фармацевтичні компанії вміло просувають ліки, від яких мало користі, а іноді буває і шкоду.

Книга розповідає про цих і багатьох інших прикладах сучасної економіки і показує, як можна боротися з маніпуляціями на ринках, підвищуючи рівень знань і впроваджуючи правильні інститути і реформи.

Від авторів

Ми написали цю книгу з позицій щирих прихильників системи вільного ринку, щоб допомогти людям краще в ній орієнтуватися. В економічній системі маса різного роду пасток, тому дуже корисно знати, як вони виглядають. Ми повинні навчитися лавірувати в ній, не втрачаючи гідності і власних переконань, і знайти сили рухатися вперед, незважаючи на те, що діється навколо божевілля. Ми написали цю книгу для споживачів, яким потрібно проявляти пильність, пам'ятаючи про безліч хитрих способів виманювання грошей. Ми писали її і для підприємців, які впадають в депресію від цинізму деяких своїх колег і часом вимушених слідувати їх прикладу під тиском економічної необхідності. Вона буде корисна для державних службовців, найчастіше виконують невдячну роботу по регулюванню економіки. Можливо, вона стане в нагоді волонтерам, філантропам, «лідерів думок», що відстоює чесність в економічних взаємовідносинах. Нарешті, ми писали її для молоді, тільки що вступила на трудовий шлях і шукає собі заняття до душі. Усім цим людям бажано ознайомитися з практикою фішингу — тих економічних сил, які перетворять маніпуляції і обман в елемент економічної системи, якщо ми нічого не зробимо для того, щоб цього уникнути. Нам потрібні історії героїв — людей, яким, виходячи з власних переконань, а не заради економічної вигоди, вдалося звести кількість обману в суспільстві до прийнятного рівня. Ми розповімо вам безліч таких історій.

Для кого ця книга

Для споживачів, підприємців, держслужбовців.

І для всіх, хто цікавиться сучасною економічною думкою.

Анотація

Полювання на простака. Економіка маніпуляцій і обману

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника