Чи ми достатньо розумні, щоб судити про розум тварин?

Паперова книга
40817
Чи ми достатньо розумні, щоб судити про розум тварин? - фото 1
490
3 людини

Все про “Чи ми достатньо розумні, щоб судити про розум тварин?”

Від видавця

Про що книга «чи ми Достатньо розумні, щоб судити про розум тварин?»

 

протягом більшої частини минулого століття наука була надмірно обережна і скептична щодо інтелекту тварин. Дослідники поведінки тварин небудь не замислювалися про їх інтелект, або відкидали саме це поняття. Більшість обходило цю тему стороною. Але часи змінюються. Не проходить і тижня, як з'являються нові повідомлення про складності пізнавальних процесів у тварин, часто супроводжуються відеоматеріалами в Інтернеті в якості підтвердження.

 

Які способи комунікації практикують тварини і чи є у них подобу мови? Чи можуть тварини впізнавати себе в дзеркалі? Свої?ственны тваринам дружба і душевна прихильність? Ведуть вони воі?ни і мирні переговори? У книзі читачі дізнаються відповіді на ці питання, а також, наприклад, що пацюки можуть жалкувати про прийнятих ними рішеннях, воро?ни виготовляють інструменти, восьминоги дізнаються людські обличчя, а спеціальні нейрони дозволяють мавпам вчитися на помилках один одного. Вчені відкрито говорять про культуру тварин, їх здатності до співпереживання і дружбу. Заборонених тем більше не існує, в тому числі і в області розуму, який раніше вважався винятковою приналежністю людини.

 

Автор розповідає про історію етології, про жорстоких суперечках з бихевиористами, а головне — про огромнои? экспериментальнои? роботи і спостереження за природним поведінкою тварин. Аналізуючи шляхи становлення розумових процесів в ході эволюционнои? історії різних видів, Франс де Вааль переконливо показує, що людина в цьому ряду — лише одне з багатьох мислячих істот.

 

Чому книга гідна прочитання

 

Від всесвітньо відомого біолога і приматолога Франса де Вааля новаторська робота про пізнавальної здатності тварин, якій судилося стати класикою.


Автор у своїй книзі розповідає про повсякденних проявах кмітливості тварин і наводить дані, отримані експериментальним шляхом.


Вчений пояснює відмінність підходів у вивченні поведінки тварин, наводить яскраві приклади експериментів, проведених в науці за останні 20 років.


Книжка посідає друге місце в рейтингу бестселерів Amazon в розділі «Зоологія».


Книга — бестселер The New York Times


Про автора

 

Франс де Вааль — голландсько-американський етолог і приматолог, професор кафедри психології Університету Еморі, директор дослідницького центру «Живі ланки» в Національному центрі вивчення приматів Йєркса в Атланті і почесний професор Утрехтського університету. Книги де Вааля, перекладені більш ніж на 20 мов, зробили його одним з найбільш відомих біологів у світі.

Анотація

Чи ми достатньо розумні, щоб судити про розум тварин?

Рецензії

0

Всі характеристики

Товар входить до категорії

  • Самовивіз з відділень поштових операторів від 45 ₴ - 80 ₴
  • Доставка поштовими сервісами - тарифи перевізника